Produceren in China; wat zijn de voordelen en nadelen? - JDLsourcing

Produceren in China; wat zijn de voordelen en nadelen?

Produceren in China; wat zijn de voordelen en nadelen van uw producten laten producten in China? 

China staat bekend als fabriek van de wereld. De scherpe prijzen en oneindige mogelijkheden maken China het ideale productie land voor veel inkopers. Echter, zijn er ook wat nadelen waarmee je geconfronteerd wordt bij produceren in China. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen en nadelen van produceren in China en wat JDLsourcing te bieden heeft als uw productiepartner om deze nadelen te voorkomen bij het produceren in China. 

Voordelen van produceren in China

Voordelige productiekosten: De productie kosten van het inkopende land liggen vaak hoger dan in China. Hierbij gaat het voornamelijk om de lagere loonkosten en de schaalvoordelen die de Chinese fabrieken behalen d.m.v. hogere productie capaciteiten. Daarnaast zijn nagenoeg alle benodigde rauwe materialen lokaal beschikbaar. In de meeste gevallen pakt produceren in China inclusief de transportkosten alsnog veel voordeliger uit dan lokaal produceren. 

Hoge productiecapaciteit: Als u uw producten laat produceren in China zal u versteld staan van de enorme aantallen die ze aankunnen. Ook zult u bij sommige producten versteld staan van de snelle levertijd vergeleken met lokale producenten.

Maatwerk productie: Het personaliseren van producten of produceren op maat is zeer gebruikelijk in China. De kans is groot dat uw product al eens eerder gemaakt is in een van de vele Chinese fabrieken. Vaak kiezen mensen ervoor om een bepaalde print of kleur van het bedrijf op het desbetreffende product te laten zetten. Misschien kent u de fidget spinner hype nog, dat draaiende ding dat u tussen uw vingers houdt met de 3 uiteinden die allemaal 1 gat bevatten. Dit product is extreem veel gepersonaliseerd met de meest gekke vormen en printen erop. Ook worden producten die je dagelijks gebruikt volledig op maat geproduceerd in China. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je iPhone of RVS drinkfles.

Flexibiliteit Chinese producenten: Producenten in China zijn vaak flexibeler in maatwerk producties. Ze verkopen niet graag nee en willen een zakenrelatie op lange termijn opbouwen. Ze gaan een stapje verder in de mogelijkheden voor personalisatie.

Nadelen van produceren in China

Kwaliteit: Wanneer u uw producten laat produceren in China, gebeurt dit vaak snel en in zeer grote hoeveelheden. Als dit fout gaat en u krijgt uw producten in Nederland geleverd met allerlei defecten, is het vaak al te laat. Het komt wel eens voor dat een fabriek in China heel veel bestellingen krijgt en onder druk komt te staan om op tijd te leveren. Deze werkdruk kan ervoor zorgen dat werknemers sneller fouten maken wat grote gevolgen kan hebben op de kwaliteit. Deze werkdruk ontstaat voornamelijk in de maanden vóór en na het Chinese nieuwjaar. Om deze kwaliteitsproblemen te voorkomen houden we nauw contact met ons lokale team in China. Daarnaast worden third party kwaliteitsinspecteurs naar de fabriek gestuurd om AQL 2.5 kwaliteitscontroles uit te voeren tijdens en na de productie. Vindt u dit nou een interessant onderwerp? Lees dan hier verder over kwaliteitsproblemen in China en hoe JDLsourcing deze problemen voorkomt!

Minimaal order aantal bij produceren in China: Bij het produceren in China is het vaak zo dat je in grote hoeveelheden moet inkopen om een voordelige prijs te realiseren. Bij sommige producten kan je al vanaf 10 stuks een bestelling plaatsen, maar de transportkosten die er bovenop komen zullen het minder voordelig maken. Zorg er dus voor dat je rekening houdt met minimale afnames wanneer je producten op maat wilt laten produceren in China.

Sourcing: Een fabriek vinden in China waar je jouw producten kan laten produceren kan erg veel tijd kosten en misschien zelfs een onmogelijke klus lijken. Er zijn extreem veel fabrieken in China, maar welke is nou echt de perfecte partij voor jouw aanvraag? JE kunt natuurlijk niet zomaar op het internet een fabrikant geloven op zijn woord zonder de fabriek te kunnen bezoeken of je contact persoon te ontmoeten. We hebben in de loop der jaren veel connecties opgebouwd waardoor we precies weten welke fabriek het beste bij jou en jouw product past! Ook zal het lokale team van JDLsourcing de fabrikant een bezoekje kunnen brengen om extra zeker te zijn van de juiste keuze! Wil je hier meer over weten? Lees dan hier verder over een fabriek bezoeken in China!

Taalbarrière: Een zeer klein percentage van de Chinese populatie spreekt Engels. De nieuwe generatie beheerst de Engelse taal wat beter, maar vaak zul je nog steeds geconfronteerd worden met contact personen die geen of gebrekkig Engels spreken. Communiceren met je fabriek wordt hierdoor lastig en het risico op miscommunicaties is groot. Ons lokale team in China spreekt vloeiend Chinees en Engels waardoor deze miscommunicaties vooromen kunnen worden.

Levertijden: Wanneer je jouw producten laat produceren in China zullen je producten zonder twijfel langer over het transport toen dan dat ze zouden doen wanneer je jouw producten had laten produceren binnen Europa. Dit kan voor ons ook een reden zijn om jouw producten binnen Europa te laten produceren. Bij het produceren in China zorgen we altijd voor de meest efficiënte transport methodes zodat je zo snel mogelijk over uw goederen kunt beschikken.

JDLsourcing;

Wij helpen je als productie partner om optimaal te profiteren van de genoemde voordelen en on om de nadelen te vermijden. JDLsourcing ontzorgt het complete productieproces zodat jij in alle rust kunt focussen op uw kernactiviteiten.

JDLsourcing is gespecialiseerd in produceren in China. Klik hier voor voorbeelden van projecten die we eerder hebben geproduceerd. 

Bent u klaar om uw product te produceren in China? Neem dan contact op voor een offerte op maat.

    U kunt ook een uitgebreidere offerteaanvraag versturen.

    Formulier inklappen