Produceren in China; wat zijn de voordelen en nadelen van uw producten laten producten in China? 

Produceren in China, vrijwel alles is mogelijk in dit land! China staat erom bekend dat bijna elk product geproduceerd kan worden tegen een voordelige prijs. Veel bedrijven buiten China maken dan ook maar al te graag gebruik van deze voordelige prijzen. Deze voordelige prijzen zijn dan ook een erg groot voordeel, echter zijn er ook nadelen bij het produceren in China. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen en nadelen van produceren in China en wat JDLsourcing te bieden heeft als uw productiepartner om deze nadelen te voorkomen bij het produceren in China. 

Voordelen en nadelen van produceren in China

Als starter of iemand die simpelweg kosten zou willen besparen is het erg belangrijk om alles goed op een rijtje te hebben en niet voor mogelijke struikelblokken komt te staan. Door u zelf goed te laten informeren of uw productieproces uit handen te geven aan een specialist, bent u al goed op weg. Zoals hierboven vermeld is gaan wij het hebben over de voordelen en nadelen van produceren in China. Wij van JDLsourcing geven u deze voor en nadelen dan ook maar al te graag!

Voordelen van produceren in China

Voordelige productiekosten: Zoals eerder vermeld, zijn er veel bedrijven buiten China die maar al te graag gebruik maken van deze voordelige prijzen. Het is meestal zo dat in de landen waar het product naartoe gaat, dat ze daar vele hogere productiekosten hebben ten opzichte van produceren in China. Hierbij gaat het meestal om lagere loonkosten en aangezien de productiecapaciteit in China veel hoger is, is dat zo gek nog niet. De werknemers zijn simpelweg veel sneller klaar hierdoor waardoor u voor uw bestelling de werknemers niet veel verschuldigd bent. In de meeste gevallen pakt produceren in China inclusief de transportkosten alsnog veel voordeliger uit. 

Zeer hoge productiecapaciteit: Als u uw producten laat produceren in China zal u versteld staan van hoe ongelofelijk snel uw producten geproduceerd zullen worden. De meeste fabrieken in China hebben een zeer hoge productiecapaciteit door de vele machines en werknemers die dit mogelijk maken. Als u uw producten laat produceren in China zal u dan ook zeker het verschil merken als u de productiesnelheid zou vergelijken met een producent in Europa. 

Het personaliseren van voorwerpen is zeer makkelijk: Zou u nou graag een gepersonaliseerd product willen laten produceren in China die erg op iets lijkt wat u al eens eerder gezien heeft maar dan in uw eigen stijl? Het personaliseren van producten in China is zeer makkelijk en er is een grote kans dat uw gewenste product al eens eerder gemaakt is in een van de vele Chinese fabrieken. Vaak kiezen mensen ervoor om een bepaalde print of kleur van het bedrijf op het desbetreffende product te laten zetten. Misschien kent u de fidget spinner hype nog, dat draaiende ding dat u tussen uw vingers houdt met de 3 uiteinden die allemaal 1 gat bevatten. Dit product is extreem veel gepersonaliseerd met de meest gekke vormen en printen erop. Dus als u nou graag iets zou willen laten personaliseren in China, dan is dat een fluitje van een cent! 

(JDLsourcing fidget spinner foto (moet er nog opgezet worden))

Nederlandse fabrikanten zeggen eerder nee dan Chinese fabrikanten: Chinese fabrikanten staan erom bekend dat zij maar al te graag bestellingen aannemen. Produceren in China is meestal veel flexibeler en wanneer het niet voordelig genoeg is voor een Nederlandse fabrikant slaan ze het aanbod al snel af. Wanneer u uw producten wilt laten produceren in China komt u dit maar zelden tegen. 

Nadelen van produceren in China

Massa productie vaak mindere kwaliteit: Wanneer u uw producten laat produceren in China, gebeurt dit vaak snel en in zeer grote hoeveelheden. Als dit fout gaat en u krijgt uw producten in Nederland geleverd met allerlei defecten, dan bent u allesbehalve blij. Het komt wel eens voor dat een fabriek in China heel veel bestellingen krijgt en dat zij zo snel mogelijk moeten handelen om dit binnen de tijd voor elkaar te krijgen. Deze werkdruk zorgt er soms voor dat werknemers een foutje maken wat grote gevolgen met zich mee brengt. Echter weet JDLsourcing deze kwaliteitsproblemen te voorkomen. JDLsourcing heeft namelijk nauw contact met het lokale team in China. Kwaliteitsinspecteurs worden aangestuurd om voortijdige fouten te ontdekken doormiddel van regelmatig kwaliteitscontroles uit te voeren. Vindt u dit nou een interessant onderwerp? Lees dan hier verder over kwaliteitsproblemen in China en hoe JDLsourcing deze problemen voorkomt!

Minimaal order aantal bij produceren in China: Bij het produceren in China is het vaak zo dat als u voordelig wilt produceren, dat u in grote hoeveelheden uw producten zal moeten bestellen. Het is geen probleem om 10 exemplaren van een product te bestellen, echter zal dit zeker niet gunstig zijn in verband met de transportkosten. Zorg er dus voor dat wanneer u uw producten wilt laten produceren in China dat u een grote hoeveelheid laat produceren om zo voordelig mogelijk uit te komen.

Een geschikte fabriek vinden kan lastig zijn: Een fabriek vinden in China waar u uw producten kan laten produceren kan erg veel tijd kosten en misschien zelfs een onmogelijke klus lijken. Aan de ene kant zijn er natuurlijk extreem veel fabrieken in China maar welke is nou geschikt voor het produceren van uw producten? Gaat u al deze fabrieken benaderen of zelfs bezoeken voordat u uw producten laat produceren in China? U kunt natuurlijk niet zomaar een fabrikant geloven op zijn of haar ogen dat alles goed zal verlopen en dat zij de juiste partij zijn voor deze klus. JDLsourcing heeft hier echter na veel jaren ervaring veel kennis en connecties in opgedaan waardoor zij precies weten welke fabriek het beste bij u en uw product past! Ook zal het lokale team van JDLsourcing de fabrikant in levende lijven een bezoekje brengen om zo de meest voordelige prijs-kwaliteit verhouding af te spreken voor u! Vindt u dit nou een interessant onderwerp? Lees dan hier verder over een fabriek bezoeken in China!

Taalbarrière: Wanneer u uw producten wilt laten produceren in China zal u ongetwijfeld Engels willen praten om u verstaanbaar te kunnen maken. In China is het echter zo dat er maar een zeer klein percentage van de Chinese populatie, Engels kan spreken. De communicatie met de fabrikant zal dan ook nog een vrij grote klus worden om geen miscommunicatie te krijgen. En als u dacht dat het nog niet erg genoeg is krijgt u ook nog te maken met dat bepaalde woorden in het Chinees een compleet andere betekenis hebben in het Engels. Gelukkig heeft JDLsourcing hier de oplossing voor! Het lokale team van JDLsourcing die over de onderhandelingen en kwaliteitscontroles gaat spreekt vloeiend Engels en Chinees waardoor misverstanden voorkomen worden! Vond u dit nou een interessant onderwerp? Dan verwijzen wij u maar al te graag door naar onze blog “fabrikanten en leveranciers in Azië benaderen” door hier te klikken!

Lange levertijd: Wanneer u uw producten laat produceren in China zullen uw producten zonder twijfel langer over het transport toen dan dat ze zouden doen wanneer u uw producten had laten produceren in Nederland. Echter zorgt JDLsourcing, als uw productiepartner ervoor dat uw producten doormiddel van de meest gunstige levertijd/kosten verhouding in Nederland terecht komen. JDLsourcing zal met de meest gunstige opties aankomen en in overleg deze opties met u bespreken.

Produceren in China via JDLsourcing;

Na een mooie lijst van voordelen en nadelen van produceren in China, komen we tot slot bij wat JDLsourcing voor u te bieden heeft als uw productiepartner. Als uw productiepartner zal JDLsourcing het complete productieproces ontzorgen zodat u in alle rust kan focussen op uw kernactiviteiten. Wij willen er dan ook maar al te graag voor zorgen dat elke cent die u aan ons uitbesteed het waard is en dat zouden wij dan ook maar al te graag willen bewijzen!

Zoals u hierboven gelezen heeft kan het laten produceren van uw producten in China voor veel bedrijven erg lastig zijn en veel tijd kosten. Naast het feit dat het veel tijd kan kosten kunnen er in het slechte geval ook productiefouten ontstaan wanneer u uw produceren laat produceren in China. Als uw productiepartner zal JDLsourcing er alles aan doen om dit soort onnodige fouten te voorkomen!

JDLsourcing is de specialist als het gaat om producten laten produceren in China. Met jarenlange ervaring en de juiste kennis heeft JDLsourcing vele klanten blij mogen maken met de naar wens opgeleverde producten die geproduceerd zijn in China. Als u inspiratie nodig heeft of geïnteresseerd bent in onze vele projecten met andere bedrijven, neem hier gerust een kijkje op onze projecten pagina!

Heeft u nou een leuk idee en staat u te popelen om van uw idee realiteit te maken? Grijp dan uw kans en neem contact op met JDLsourcing! Samen met ons lokale team in China staan wij, als uw productiepartner klaar bij het produceren in China!