Verantwoord produceren in Azië | JDLsourcing - MVO

Verantwoord produceren in Azië & Europa

Als maatwerk & private label productie specialist zijn we ons bewust van de impact die wij hebben op het realiseren van eerlijke producties. Met behulp van certificeringen, factory audits, onze code of conduct en CSR policies verzekeren wij u van verantwoord geproduceerde producten.

Om verantwoord te produceren in Azië & Europa stellen wij hoge eisen op het gebied van social compliance bij onze fabrikanten. Naast internationale standaarden zoals BSCI & SA8000 hanteren wij ook een eigen code of conduct. De Aziatische en Europese fabrikanten waarmee wij samenwerken en die voor ons produceren zijn allemaal verplicht deze code of conduct te tekenen. Met behulp van deze code of conduct kunnen wij zaken zoals kinderarbeid en gedwongen arbeid uitsluiten.

Naast onze hoge eisen op het gebied van social compliance, hanteren we ook strenge eisen voor de testen en certificeringen voordat we een fabrikant goedkeuren voor de productie van uw producten in Azië of Europa. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw goederen voldoen aan de EU standards zoals CE, RoHS, REACH en ga zo maar door.

Lokaal toezicht op MVO in Azië & Europa:

Dankzij onze lokale aanwezigheid in Azië en Europa, kunnen wij naleving van onze afspraken met fabrikanten controleren door middel van fabrieksbezoeken en/of factory audits. Deze resultaten bespreken wij uiteraard ook op een transparante manier met de eindklant. Deze audits helpen om fabrieken meer bewust te worden van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als de audit gebreken aantoont op het gebied van MVO, dan stellen we samen met de betreffende fabriek een corrective action plan op om hun MVO prestaties te verbeteren voordat er enige productie plaatsvindt in Azië of Europa bij de desbetreffende fabrikant.

Om u en onszelf ervan te verzekeren dat wij verantwoord produceren in Azië & Europa, hanteren wij bovenstaande aanpak.

MVO ontwikkelingen

Wij zitten niet graag stil en willen ons ten alle tijden blijven ontwikkelen op het gebied van MVO. Als partner van MVO Nederland hebben we toegang tot een netwerk vol MVO enthousiastelingen die ons weer inspireren en ondersteunen om de volgende stap te zetten. Op deze manier kunnen wij stap voor stap ook onze impact & resultaten op het gebied van MVO blijven verbeteren.

Wij zullen jullie op deze pagina op de hoogte houden van onze meest recente ontwikkelingen op het gebied van MVO.

Heeft u nou nog vragen over ons MVO-beleid? Dan verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina! Ook kunt u hier terecht als u een afspraak zou willen maken voor als u iets zou willen laten produceren in Azië! Dan helpt JDLsourcing, als uw productiepartner, maar al te graag bij het laten produceren van uw producten in landen zoals China en Pakistan.

Verantwoord produceren in Azië - JDLsourcing
Verantwoord produceren in Azië - JDLsourcing
Ecovadis gold

EcoVadis gold level erkenning

Met de EcoVadis MVO Scorecards kunt u de MVO prestaties van uw bedrijf meten en delen met meerdere klanten. De assessment is gebaseerd op internationale MVO normen met inbegrip van de Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact en ISO 26000. De assessment is volledig “evidence-based”.

In 2019, hebben we een EcoVadis gold level erkenning behaald. Deze gold lever herkenning plaatst ons tussen de top 5% van onze branche op het gebied van MVO prestaties. De focus van onze assessment lag op sustainable procurement.

Wilt u onze EcoVadis scorecard inzien? Neem dan contact met ons op.

MVO Nederland - JDLsourcing

MVO Nederland

Wat betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)?
Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen.

Wat houdt het in voor bedrijven?
Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HRM en marketingcommunicatie. Daarom is MVO geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van een bedrijf (MVO Nederland).

Heeft u nog vragen over MVO Nederland? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op.

Uw project bespreken?