Wat is private label productie? - JDLsourcing

Wat is private label productie?

Wat is private label productie nou eigenlijk precies? Als u het letterlijk vertaalt naar het Nederlands heeft u eigenlijk al de definitie van het begrip, namelijk het produceren van producten met uw eigen label. U labelt hierbij bestaande producten met uw eigen logo, verpakking en design. Dit kan bij alle soorten producten die u maar kan bedenken, zo creatief als jij bent of zo creatief als wij zijn. In deze blog gaan we het hebben over de acht productie stappen die JDLsourcing hanteert en wat JDLsourcing jou verder te bieden heeft als productiepartner.

Het volledige proces volgens onze 8 vaste stappen

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van private label producten, gadgets en kleding artikelen. Denk hierbij aan private label producten/gadgets voor marketingcampagnes, loyaliteitscampagnes, merchandise collecties, giveaway acties en spaaracties. Hierbij is het bij ons mogelijk om uw product volledig custom-made te laten produceren!

Dankzij onze lokale teams en rechtstreekse samenwerkingen met leveranciers in zowel Europa als Azië, kunnen wij vrijwel ieder product realiseren. Op basis van uw specificaties gaan wij direct aan de slag. Onze lokale teams bezoeken de fabriek, beheren de producties en controleren de verzending voordat wij het transport regelen. De minimale oplages verschillen per product.

Hieronder geven wij u de volledige acht vaste stappen die wij hanteren wanneer bij een private label productie in China of Europa.

1. Brainstorm meeting

Voordat u een eigen product kunt gaan produceren, moet het product op papier al bestaan. Hier kunnen wij samen over brainstormen door middel van een face-to-face afspraak waarbij we onze ideeën en specificaties uitwisselen. Indien u alle specificaties en ontwerpen al klaar heeft liggen kunt u deze uiteraard al toesturen.

2. Product sourcing

Wij gaan opzoek naar geschikte leveranciers op basis van uw specificaties en vereiste certificeringen. Hiervoor zetten wij ons lokale team in Azië en netwerk aan ervaren leveranciers in.

3. Leverancier vergelijking

Omdat wij simpelweg niet bij de eerste de beste leverancier aankloppen, vergelijken wij de leveranciers nauwkeurig gebaseerd op uw criteria. Ons lokale team kan leveranciers bezoeken voordat we besluiten in zake te gaan. Zo kunnen wij u altijd verschillende opties aanbieden en tot de juiste keuze komen.

4. Prijsvoorstel

Wij presenteren u onze scherpste aanbiedingen, levertijden en condities op basis van ons onderzoek.

5. Productie sample

Wij leveren u een pre-productie sample om de kwaliteit te bevestigen. Het kan bij de eerste sample voorkomen dat u als klant een aantal veranderingen wenst door te voeren. Wij regelen er in dit geval voor dat er een verbeterde sample komt zodat alle partijen op een lijn staan met betrekking tot de gewenste kwaliteit.

6. Productie

Wij overzien het gehele productieproces en houden u op de hoogte door middel van transparante updates. Ons lokale team bezoekt de fabriek tijdens de productie voor een “during production inspection” om er extra zeker van te zijn dat vertragingen en potentiële foutjes op tijd ontdekt kunnen worden.

7. kwaliteitscontrole

Wij verzorgen een lokale zorgvuldige pre-shipment kwaliteitsinspectie voordat uw goederen worden verzonden. Op basis van deze inspectie maken wij een uitgebreid rapport ter goedkeuring.

8. Logistiek

Wij regelen het gehele transport proces totdat de goederen bij u geleverd zijn. De verzendtijd hang af van welke verzendmethode u kiest: luchtvracht circa 7-10 dagen en bootverzending 30-35 dagen.

JDLsourcing als uw private label productie partner

Naast het geheel realiseren van uw private label productie, ontzorgen wij al jaren het complete inkoopproces voor vele klanten. JDLsourcing is gespecialiseerd in producten te laten produceren in China of Europa. Hierbij kunt u denken aan het zoeken naar een leverancier, het laten produceren van het product en de logistiek met daarbij de benodigde controles. Wij zorgen ervoor dat alles piekfijn is en dat u niet met onverwachte kosten komt te zitten of andere complicaties. Door het inkoopproces te laten uitbesteden kunt u zich volledig richten op uw kernactiviteiten zonder enige stress te ervaren over het inkoopproces.

Voor meer informatie over produceren in China kunt u terecht op onze ‘produceren in China’ blog.

Bent u klaar om uw product te produceren in China? Neem dan contact op voor een offerte op maat.

Private label productie - Blog