Wat is private label productie?

Wat is private label productie nou eigenlijk precies? Als je het letterlijk vertaalt naar het Nederlands heb je eigenlijk al de definitie van het begrip, namelijk het produceren van producten met je eigen privé merk. Je labelt hierbij bestaande producten met je eigen logo, verpakking en design. Dit kan bij alle soorten producten die je maar kan bedenken, zo creatief als jij bent of zo creatief als wij zijn.

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van private label producten, gadgets en kleding artikelen. Denk hierbij aan private label producten/gadgets voor marketing campagnes, loyaliteitscampagnes, merchandise collecties, giveaway acties en spaaracties. Hierbij is het bij ons mogelijk om uw product volledig custom-made te laten produceren! Dankzij onze lokale teams en rechtstreekse samenwerkingen met leveranciers in zowel Europa als Azië, kunnen wij vrijwel ieder product realiseren. Op basis van uw specificaties gaan wij direct aan de slag. Onze lokale teams bezoeken de fabriek, beheren de producties en controleren de verzending voordat wij het transport regelen. De minimale oplages verschillen per product.

Het volledige proces volgens onze 8 vaste stappen

1. Brainstorm meeting
Voordat je een eigen product kunt gaan produceren, moet het product op papier al bestaan. Hier kunnen wij samen over brainstormen door middel van een face-to-face afspraak waarbij we onze ideeën en specificaties uitwisselen. Indien U alle specificaties en ontwerpen al klaar heeft liggen kunt u deze uiteraard al toesturen.

2. Product sourcing
Wij gaan opzoek naar geschikte leveranciers op basis van uw specificaties en vereiste certificeringen. Hiervoor zetten wij ons lokale Aziatische team en netwerk aan ervaren leveranciers in.

3. Leverancier vergelijking
Omdat wij simpelweg niet bij de eerste de beste leverancier aankloppen, vergelijken wij de leveranciers nauwkeurig gebaseerd op uw criteria. Ons lokale team kan leveranciers bezoeken voordat we besluiten in zake te gaan. Zo kunnen wij u altijd verschillende opties aanbieden en tot de juiste keuze komen.

4. Prijsvoorstel
Wij presenteren u onze scherpste aanbiedingen, levertijden en condities op basis van ons onderzoek.

5. Productie sample
Wij leveren u een pre-productie sample om de kwaliteit te bevestigen. Het kan bij de eerste sample voorkomen dat u als klant een aantal veranderingen wenst door te voeren. Wij regelen er in dit geval voor dat er een verbeterde sample komt zodat alle partijen op een lijn staan met betrekking tot de gewenste kwaliteit.

6. Productie
Wij overzien het gehele productie process en houden u op de hoogte d.m.v. transparante updates. Ons lokale team bezoekt de fabriek tijdens de productie voor een “during production inspection” om er extra zeker van te zijn dat vertragingen en potentiële foutjes op tijd ontdekt kunnen worden.

7. kwaliteitscontrole
Wij verzorgen een lokale zorgvuldige pre-shipment kwaliteitsinspectie voordat uw goederen worden verzonden. Op basis van deze inspectie maken wij een uitgebreid rapport ter goedkeuring.

8. Logistiek
Wij regelen het gehele transport proces totdat de goederen bij u geleverd zijn. De verzendtijd hang af van welke verzendmethode u kiest: luchtvracht circa 7-10 dagen en bootverzending 30-35 dagen.

Private label productie - Blog