Produceren in China

Produceren in China

China heeft zich voor vele al bewezen als zijnde hét productie land. Toch weten veel mensen nog steeds niet waar ze moeten beginnen bij het uitbesteden van hun productie naar China. Met deze blog proberen we jullie d.m.v. een stukje geschiedenis wat meer wegwijs te maken over produceren in China.

Geschiedenis

De productie regio’s in China zijn sinds oudsher ingedeeld gebaseerd op productspecialisaties. Bij het produceren in China moet je dus weten in welke je regio je moet zijn voor jouw product. Vóór 1949 was de industrie in China vooral geconcentreerd in de grote steden aan de oostkust en het noordoosten. Shanghai was het grootste industriële centrum gevolgd door een aantal andere steden zoals Anshan en Fushun uit dezelfde provincie.

In de jaren 50 telde de industriële centra in het oosten en noordoosten van China ongeveer voor één-derde van de totale industriële productie van China. Echter veranderde dit na 1983, waarin industriële centra in het Noorden, Zuiden en Zuid-westen zich sterk uitbreidden en hun aandeel in the totale productie verhoogden naar meer dan 40 procent. Daarnaast bestond het hiervoor vooral uit zware industrie, maar na het economisch hervormingsprogramma in China ontstond er een explosieve stijging in de productie van consumentengoederen zoals televisie’s, wasmachine’s en fietsen.

Door deze ontwikkelingen zijn verschillende provincies in China zich gaan specialiseren in andere soort producten. Zo zijn sommigen steden bekend geworden vanwege hun specialiteit in bepaalde producten. Over het algemeen zijn alle verschillende industriële clusters vooral in het oosten te vinden, omdat het westen voornamelijk gefocust is op de landbouw sector. Het is dus als bedrijf belangrijk om te weten in welke regio je moet zijn voor het maken van jouw product.

De verschillende productie regio’s

De meeste productie mogelijkheden voor consumenten goederen bevinden zich aan de oostkust van China. Hier is een uitgebreid arsenaal aan verschillende soorten productie sectoren te vinden. Provincies zoals Guangdong, Shandong, Jiangsu en Zhejiang bieden veel verschillende opties voor het produceren in China.

Het is wel belangrijk om te weten dat de steden binnen deze provincies vaak hun eigen specialisaties hebben. Zo is de stad Zhenjiang in de provincie Jiangsu gespecialiseerd in het maken van brillen, de stad Huizhou in de provincie Guangdong gespecialiseerd in schoenen productie en de stad Shenzhen in de provincie Guangdong gespecialiseerd in electronica. De productie aan de oostkust biedt dus erg veel verschillende mogelijkheden als het gaat om consumenten artikelen. Daarom is het belangrijk om van te voren goed onderzoek te doen over de verschillende steden en hun productie specialiteiten.

Als je wilt produceren in China is het dus belangrijk om de fabrikant voor jouw product op te zoeken in de stad die erin gespecialiseerd is.

Produceren in China via JDLsourcing:

Vaak kan het voor bedrijven lastig zijn om dit allemaal zelf uit te zoeken. Ook brengt het veel tijd en kosten teweeg. Samen met ons lokale team in China kunnen wij u helpen bij het produceren in China.