Het voorkomen van vertragingen tijdens Chinees nieuwjaar; waar moet u op letten? - JDLsourcing

Het voorkomen van vertragingen tijdens Chinees nieuwjaar; waar moet u op letten?

Chinees nieuwjaar (CNY) komt langzaam dichterbij. Volgens de Chinese kalender is dit het begin van het jaar van de rat. In 2020 valt deze periode officieel tussen 25 januari tot 10 februari. Mensen zullen rond deze periode extra rekening moeten houden voor als zij iets willen laten produceren in China. Alle fabrieken zijn namelijk voor een periode van ongeveer vier weken gesloten. Het komt helaas maar al te vaak voor dat mensen vergeten rekening te houden met Chinese vakantieperiodes wanneer ze hun producten willen laten produceren in China. Echter gaan we het in deze blog hebben over hoe u dit kunt voorkomen en wat JDLsourcing te bieden heeft als uw productiepartner.

Chinees nieuwjaar: Fabrieken sluiten

Officieel begint Chinees Nieuwjaar dus pas op 25 januari, maar vaak zullen de eerste werknemers al vanaf 10 januari naar huis gaan. Zij keren terug naar huis om vakantie te houden en tijd door te brengen met hun familie. Houdt er dus grofweg rekening mee dat de meeste fabrieken dit jaar van 10 januari tot 10 februari gesloten zijn en dat er dus geen mogelijkheid is voor productie in China.

Deze periode is vooral riskant voor producten die in het voorjaar verzonden moeten worden. Daarom wil ik u graag uitleggen hoe u vertraagde leveringen en kwaliteitsproblemen tijdens het Chinese Nieuwjaar kunt voorkomen wanneer u uw producten per se wilt laten produceren in China.

1 Bereid een strakke planning voor om door het Chinees Nieuwjaar te komen en verder.

Vraag uw fabriek minstens 2 maanden vóór het Chinese nieuwjaar naar hun vakantieschema. De meeste fabrieken zijn erg druk in de laatste maand(en) voor CNY, omdat elke klant wil dat zijn producten worden verzonden voor het begin van de CNY-vakantie. Regel en plan daarom uw bestellingen strak volgens de vakantieplanning van de fabriek om onverwachte vertragingen te voorkomen.

2 Investeer in een goede vertrouwensrelatie met uw leverancier of fabrikant.

Als u uw producten laat produceren in China en net begint met het opbouwen van uw relatie met een nieuwe leverancier of fabrikant, zal het moeilijk zijn om die relatie op te bouwen in de maanden voorafgaand aan Chinese Nieuwjaar. Gedurende deze periode staan alle leveranciers en fabrikanten onder enorme druk. Als uw bedrijf het nieuwste is voor hun rekening, is het zeer waarschijnlijk dat uw goederen hun laatste prioriteit zullen zijn als het gaat om het voltooien van bestellingen en leveringen vóór de CNY-periode. Als u samenwerkt met een productiepartner of een sourcingbedrijf, kunt u het beste nagaan of ze tijdens deze periode ervaringen hebben met het omgaan van de drukte. Zorg ervoor dat u vraagt naar welke maatregelen zij hebben getroffen om hun klanten te helpen bij het plannen van CNY. Een groot voordeel van werken met een productiepartner of sourcingbedrijf is dat u kunt profiteren van hun betrouwbare leverancier/fabrieksnetwerk dat zij in de loop der jaren hebben opgebouwd en ontwikkeld. Dit kan ertoe bijdragen dat uw producten op tijd worden verzonden tijdens de hectische periode.

3 Let op de deadlines van de haven wat betreft het verschepen.

Boek uw zendingen ruim voor CNY. De deadline voor het laden van FCL/ LCL-containers is 3-4 dagen voor de start van CNY. Daarom is het slim om uw zendingen ruim voor CNY te boeken. Vrachtvervoerders zijn berucht om het verhogen van de vrachttarieven in deze periode, omdat de vraag dan groot is en degenen die het zich kunnen veroorloven meer betalen voor een snelle levering. Hier kan een vertrouwde zakelijke relatie met een sourcingbedrijf of expediteur extra van pas kan komen, aangezien de meeste van hen werken met vrachtvervoerders die meer georganiseerd zijn in het omgaan met de piekvraag van CNY.

4 Regel kwaliteitsinspecties.

U heeft zojuist uw producten laten produceren in China maar uw bestelling bevat veel kwaliteitsproblemen vlak voor CNY. Zoals u zich kunt voorstellen zou dit echt een ramp genoemd mogen worden met de enorme vertragingen die dit met zich meebrengt. Zonder enige kwaliteitsinspectie is de kans dat dit gebeurt vrij hoog, en al helemaal als u een nieuwe klant bent.

Fabrieken produceren op hoge snelheid omdat ze haast hebben om de producten op tijd af te krijgen. Tijdens deze periode kan het daarom zijn dat de kwaliteit van het product minder aandacht krijgt. Een kwaliteitsinspecteur kan het risico op uitgestelde verzendingen als gevolg van kwaliteitsproblemen of erger drastisch verminderen, dit voorkomt dat er beschadigde goederen naar de deur van uw klant worden verzonden.

5 Nu u toch bezig bent, kunt u ook op andere Chinese feestdagen vooruitplannen.

Chinees Nieuwjaar is de langste vakantieperiode in China, maar er zijn ook verschillende andere Chinese feestdagen die van invloed kunnen zijn op uw planning. Hierbij een overzicht van alle andere feestdagen in China. De meeste fabrieken/leveranciers zijn ook gesloten tijdens de volgende data:

– Qing Ming Jie Festival             April 4th 2020

– International labour day       May 1st – 3rd

– Dragon Boat Festival               June 25th 2020

– Mid-autumn Festival              October 1st 2020

– Golden Week                            October 1st – 7th 2020

JDLsourcing als uw productiepartner;

JDLsourcing gespecialiseerd in maatwerk productie in China. Wij ontnemen al uw zorgen over het gehele inkoopproces. Denk hierbij aan het zoeken naar een leverancier, het laten produceren van het product en de logistiek met de daarbij benodigde controles. Voor meer informatie over produceren in China kunt u terecht op onze ‘produceren in China’ blog.

Bent u klaar om uw product te produceren in China? Neem dan contact op voor een offerte op maat.

Chinees nieuwjaar - Blog