Fabrikanten en leveranciers in Azië benaderen; waar moet u op letten? - JDLsourcing

Fabrikanten en leveranciers in Azië benaderen; waar moet u op letten?

Misschien heeft u het al eens meegemaakt, u heeft een fabrikant gevonden om uw producten te laten produceren in China, maar u heeft vervolgens geen idee hoe u de fabrikant moet benaderen. U staat voor taalbarrières, verschillende tijdzones, cultuurverschillen en verschillende kwaliteitsbegrippen. Laten we eerlijk zijn, communiceren met fabrikanten en leveranciers in Aziatische landen kan een nachtmerrie zijn. In deze blog gaan we het hebben over de problemen die zich voor kunnen doen bij het benaderen van fabrikanten en leveranciers in Azië, wat de oplossingen voor deze problemen zijn en wat JDLsourcing u te bieden heeft als productiepartner. 

De benadering; waar moet u op letten?

Wanneer uw product op het spel staat, is het verstandig om de volgende onderwerpen in gedachten te nemen wanneer u besluit om met fabrikanten en leveranciers in Azië te gaan werken.

1 Managen van de gehele productiecyclus.

Als u vanaf het begin duidelijke communicatie en processen vastlegt met fabrikanten en leveranciers, is er een kans dat wanneer u uw producten produceert in China of andere Aziatische landen geen succes gaat worden. Als uitbestedende partij moet u niet alleen mensen managen, maar u moet ook uw product gedurende de volledige productiecyclus managen.

Het managen van uw product gedurende deze cyclus kan alles betekenen. Van het contact met een engineer die doorgeeft aan de fabriek wat voor aanpassingen er gedaan moeten worden voor de pre-production sample tot het verschepen van de goederen naar Nederland.

2 Bepaal uw contactpersoon & communicatiemiddel.

Wanneer u voor het eerst contact hebt met een potentiële fabrikant of leverancier, is het van cruciaal belang om communicatiemogelijkheden op te stellen. Wij raden aan om ten minste twee methodes (bijvoorbeeld e-mail & Skype) en ten minste twee contactpersonen binnen de fabriek te raadplegen wanneer u overweegt met een fabriek/leverancier samen te werken. Wij hadden bijvoorbeeld ooit een klant die zijn producten wilde produceren in China en zelf een fabrikant probeerde te vinden. Uiteindelijk stopte de sales representative waar deze klant contact mee had met zijn baan. Toen deze sales representative wegging, nam ze alle informatie mee die ze met haar hadden gecommuniceerd over het product. Hierdoor kon de klant weer opnieuw beginnen.

3 Zorg voor duidelijke productspecificaties!

Een product moet eerst op papier staan voordat deze nauwkeurig door een fabrikant kan worden geproduceerd. Fabrikanten verwachten dan ook dat klanten alle relevante informatie kunnen verstrekken. Ze nemen meestal geen verantwoordelijkheid om dit te doen. De benodigde specificaties verschillen uiteraard per product. Enkele voorbeelden van benodigde productspecificaties zijn:
– Product kleurcodes (PMS of RAL)
– Maattabellen
– Afmetingen
– Gewicht
– Logo’s
– Stof samenstelling (100% katoen)
– Designbestanden (.ai/ pdf-formaat)
– CAD of andere tekeningen
– Fysieke referentie samples

4 Dubbelcheck alles.

Dit zou een vuistregel moeten zijn. Controleer alle informatie minstens twee keer. Dit zou betekenen dat u bepaalde zaken vaak via e-mail checkt en vervolgens bevestigt via Skype/WhatsApp/Wechat.

5 Bestel altijd een sample voordat u begint met massaproductie.

Het ontwikkelen van pre-productie samples is de perfecte manier om de kwaliteit van uw nieuwe ontwerp te testen. Niet alleen het geproduceerde product kunt u hiermee testen, u krijgt hierdoor ook de mogelijkheid om de fabrikant te testen. Het kan helpen fouten op te sporen en andere zaken te verbeteren voordat het te laat is. Als u uw product wilt laten produceren in China komt het helaas maar al te vaak voor dat de kwaliteit te min is. Dit kunt u overigens ook herkennen aan de productieprijs. Vaak lijkt het een te mooie prijs om waar te zijn. Maar ook dit is dus ook te voorkomen door een pre-productie sample te nemen voordat u begint met massaproductie.

6 Altijd blijven opvolgen.

Als u zover bent gekomen om met de productie te kunnen beginnen, moet u dagelijks checken of alles volgens plan verloopt. Hoewel het misschien vervelend/omslachtig klinkt, zorgt het checken bij een fabrikant ervoor dat uw project prioriteit blijft. Zo kunt u proberen ervoor te zorgen dat fabrikanten op de hoogte blijven van uw deadlines en dat zij u op de hoogte houden bij het ontstaan van problemen. Het ergste scenario wat u kunt krijgen/hebben is dat u pas drie weken later achter een probleem komt omdat u te weinig met de fabrikant hebt gecommuniceerd. Dit kan u helaas erg op de kosten jagen en dat zou JDLsourcing toch maar al te graag willen voorkomen!

JDLsourcing als uw productiepartner

Naast het voorkomen van misverstanden in de communicatie en het regelen van een geschikte fabriek, is JDLsourcing gespecialiseerd in producten laten produceren in China. Met jarenlange ervaring en de juiste kennis heeft JDLsourcing vele klanten blij mogen maken met de naar wens opgeleverde producten die geproduceerd zijn in China. Klik hier voor voorbeelden van projecten die we eerder hebben geproduceerd.  Voor meer informatie over produceren in China kunt u terecht op onze ‘produceren in China’ blog. 

Bent u klaar om uw product te produceren in China? Neem dan contact op voor een offerte op maat.

Fabrieken en leveranciers in Azië - Blog