JDLsourcing - Maatwerk productie in China | Produceren in China

Maatwerk productie in China: Een bruisend productieland door de jaren heen

China, het land waar je bijna ieder product kunt laten produceren. Toch weten veel mensen nog steeds niet waar ze moeten beginnen bij het uitbesteden van hun productie naar China. Met deze blog proberen we jullie d.m.v. een stukje geschiedenis wat meer wegwijs te maken over maatwerk productie in China en hoe JDLsourcing hierbij kan helpen.

De Chinese productiegeschiedenis

De productie regio’s in China zijn sinds oudsher ingedeeld gebaseerd op productspecialisaties. Bij een maatwerk productie in China is het handig om te weten in welke regio je het beste kunt zijn om jouw product te laten produceren. Vóór 1949 was de industrie in China vooral geconcentreerd in de grote steden aan de oostkust en het noordoosten. Shanghai was het grootste industriële centrum gevolgd door een aantal andere steden zoals Anshan en Fushun uit dezelfde provincie.

In de jaren 50 telde de industriële centra in het oosten en noordoosten van China ongeveer voor één-derde van de totale industriële productie van China. Echter veranderde dit na 1983, waarin industriële centra in het Noorden, Zuiden en Zuid-westen zich sterk uitbreidden en hun aandeel in de totale productie verhoogden naar meer dan 40 procent. Dit is al een zeer ruime stijging in producties in China in een korte tijd. Daarnaast bestond het hiervoor vooral uit zware industrie, maar na het economisch hervormingsprogramma in China ontstond er een explosieve stijging in de productie van consumentengoederen zoals televisies, wasmachines en fietsen.

Door deze ontwikkelingen zijn verschillende provincies in China zich gaan specialiseren in de productie van andere soort producten. Zo zijn sommigen steden bekend geworden vanwege hun specialiteit in bepaalde producten. Over het algemeen zijn alle verschillende industriële clusters vooral in het oosten te vinden, omdat het westen voornamelijk gefocust is op de landbouwsector.

De verschillende productie regio’s

De meeste productiemogelijkheden voor consumentengoederen bevinden zich aan de oostkust van China. Hier is een uitgebreid arsenaal aan verschillende soorten productiesectoren te vinden. Provincies zoals Guangdong, Shandong, Jiangsu en Zhejiang bieden veel verschillende opties voor het produceren in China. Zo is de stad Zhenjiang in de provincie Jiangsu gespecialiseerd in het maken van brillen, de stad Huizhou in de provincie Guangdong gespecialiseerd in schoenen productie en de stad Shenzhen in de provincie Guangdong gespecialiseerd in elektronica. De productie aan de oostkust biedt dus erg veel verschillende mogelijkheden als het gaat om consumentenartikelen laten produceren in China. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed onderzoek te doen over de verschillende steden en hun productie specialiteiten.

Maatwerk productie in China via JDLsourcing:

Zonder een lokaal team of de nodige ervaring, kan het erg lastig zijn om de juiste partij te vinden. Ook brengt het veel tijd en kosten met zich mee wat vaak ten kosten gaat van andere bedrijfsprocessen. Wanneer je jouw producten in China laat produceren kan het gebeuren dat bijvoorbeeld de kwaliteit, de hoeveelheid of het product niet matcht met je verwachtingen. Dit soort onnodige fouten kunnen voorkomen worden door de hulp van JDLsourcing!

JDLsourcing is de specialist in maatwerk producties in China en Europa. Met jarenlange ervaring en de juiste kennis heeft JDLsourcing vele klanten blij mogen maken. JDLsourcing ontneemt al uw zorgen voor het gehele inkoopproces, denk hierbij aan het zoeken naar een leverancier, het laten produceren van het product en de logistiek met daarbij de benodigde controles.

Bent u klaar om uw product te produceren in China? Neem dan contact op voor een offerte op maat.

    U kunt ook een uitgebreidere offerteaanvraag versturen.

    Formulier inklappen