MVO in China: Duurzaam produceren in China - JDLsourcing

MVO in China: Duurzaam produceren in China

MVO in China: Duurzaam produceren in China? 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) krijgt steeds meer aandacht in China. Tegenwoordig staat alles in het teken van duurzaam produceren en wij van JDLsourcing letten daar dan ook extra goed op wanneer wij een fabrikant de opdracht geven om uw producten te laten produceren in China. In deze blog gaan we het hebben over wat de laatste updates zijn, en waar JDLsourcing als jouw productiepartner extra goed op let als het gaat om duurzaam produceren in China.

MVO in China

Er zijn vele factoren waardoor de Chinese overheid en de fabrieken zelf steeds meer mee doen aan MVO. Feit is dat de massa producties zijn tol eisen op het milieu in China. Daarnaast hebben de producten vaak direct en/of indirect een negatieve impact op het milieu van de landen waarnaar ze geëxporteerd worden. Wereldwijd worden strengere normen aangenomen om MVO te stimuleren. China wilt uiteraard niet achterblijven.

MVO trend

Duurzaam produceren in China wordt steeds belangrijker. Dit komt mede doordat Europese en Amerikaanse bedrijven steeds meer restricties krijgen van de lokale overheden in de desbetreffende landen. Bedrijven kunnen boetes krijgen of hun reputatie beschadigen bij een misstap. Zo heeft Nederland bijvoorbeeld de OESO-richtlijnen, deze richtlijnen maken duidelijk wat er van alle bedrijven verwacht wordt die internationaal ondernemen op het gebied van MVO. Zo bieden deze richtlijnen handvaten voor bijvoorbeeld maatschappelijke kwesties als corruptie, kinderarbeid en milieu. Zie hier de OESO-richtlijnen die u kunt doornemen voordat je gaat produceren in China.

Daarnaast speelt ook de groeiende bewustwording van eind consumenten een grote rol in de verhoogde vraag naar duurzame producten uit China. Veel bedrijven die hun producten laten produceren in China willen aan kunnen tonen dat zij hun producten duurzaam laten produceren in China.

Verbetering in arbeidsomstandigheden en milieu 

De enorme productiegroei in China heeft negatieve gevolgen met zich meegebracht. Het milieu wordt ernstig aangetast. Met name de luchtkwaliteit, waterkwaliteit en bodemkwaliteit zijn verslechterd. Dit is slecht voor de biodiversiteit van het land. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de gevolgen van hun consumenten gedrag op het milieu. Daarnaast onderneemt de overheid ook steeds meer actie om te verzekeren dat de economische groei niet ten koste gaat van het milieu. China is inmiddels een van de grootste investeerders in groene energie.

Ook in de arbeidsomstandigheden is vooruitgang te zien. Voorheen was het zo dat de bescherming van de werknemers wel nauwkeurig genoteerd stond in het nationale arbeidsrecht, maar dat dit in de praktijk meestal niet te zien was. Tegenwoordig probeert de Chinese overheid hierin veel strenger op te treden, wetende dat het niet humaan is, slecht voor het aanzien van het land is en dat het ook vele negatieve gevolgen met zich mee kan brengen voor fabrieken waarmee contracten in het buitenland verbroken worden ter gevolgen van slechte arbeidsomstandigheden. 

JDLsourcing en MVO; waar letten wij extra op?

Bij JDLsourcing staat MVO hoog in het vaandel en wij trekken dan ook alles uit de kast om dit zo goed mogelijk te optimaliseren.  

Naast internationale standaarden zoals BSCI & SA8000 hanteren wij een eigen code of conduct.De Aziatische fabrikanten waarmee wij samenwerken en die voor ons produceren zijn allemaal verplicht deze code of conduct te tekenen. Met behulp van deze code of conduct kunnen wij zaken zoals kinderarbeid en gedwongen arbeid uitsluiten.

Naast onze hoge eisen op het gebied van social compliance, hanteren we ook strenge eisen voor de testen en certificeringen voordat we een fabrikant goedkeuren voor de productie van uw producten in Azië. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw goederen voldoen aan de EU-standaarden zoals CE, RoHS, REACH en ga zo maar door.

Dankzij onze lokale aanwezigheid in Azië, kunnen wij naleving van onze afspraken met fabrikanten controleren door middel van fabrieksbezoeken en/of factory audits. Deze resultaten bespreken wij uiteraard ook op een transparante manier met de eindklant.

Als partner van MVO Nederland hebben we toegang tot een netwerk vol MVO-enthousiastelingen die ons weer inspireren en ondersteunen om de volgende stap te zetten. Op deze manier kunnen wij stap voor stap ook onze impact & resultaten op het gebied van MVO blijven verbeteren.

Heeft u nou nog vragen over ons MVO-beleid? Dan verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina! Ook kunt u hier terecht om een offerte aan te vragen voor uw product! JDLsourcing helpt als uw productiepartner, maar al te graag bij het laten produceren van uw producten in China.

    U kunt ook een uitgebreidere offerteaanvraag versturen.

    Formulier inklappen